Taurus Firearm Forum banner
21 - 40 of 52 Posts
Dostałem Cyelee Cat do mojego TX22 Compact, ale 2 śruby z łbem stożkowym oznaczone M4 x .7. Jedna jest oznaczona (Długość efektywna 8,6 mm), a druga (Długość efektywna 10,1 mm). Która z nich?
Nie pamiętam, miałem dużo śrub od Cyelee i innych optyk i po prostu użyłem tych, które były najdłuższe i nie dochodziły do końca. Przetestowałem to, po prostu wkręcając śruby z łbem stożkowym, aż dojdą do końca, a następnie dopasowując optykę i ostatecznie nakładając Loctite na śruby i używając mojego śrubokręta dynamometrycznego, aby wszystko dobrze dokręcić. Za każdym razem, gdy używam tego śrubokręta, wydaje się, że jest ustawiony za wysoko, ale kazałem go sprawdzić i jest prawie idealnie dokładny przy 10 calach/uncjach.

Nie pamiętam, miałem dużo śrub od Cyelee i innych optyk i po prostu użyłem tych najdłuższych, które się nie blokowały. Przetestowałem to, po prostu wkręcając śruby w pokrywę, aż się zablokowały, a następnie dopasowując optykę i ostatecznie nakładając Loctite na śruby i używając śrubokręta dynamometrycznego, aby wszystko dobrze dokręcić. Za każdym razem, gdy używam tego śrubokręta, wydaje się, że jest ustawiony za wysoko, ale kazałem go sprawdzić i jest prawie idealnie dokładny przy 10 calach/uncjach.
Czy śruby się zablokowały?

Image

Cyelee udziela 10% zniżki na wszystkie swoje celowniki Red Dot

Cyelee Cat jest w sprzedaży. Cyelee udzieli Ci 10% zniżki.

Cyelee CAT Shake Awake Micro Red Dot Sight, celownik refleksyjny 3MOA do pistoletu z optyką RMS/RMSC

Odwiedź sklep Cyelee

4.2 4.2 z 5 gwiazdek 353 oceny | Wyszukaj na tej stronie
Ponad 200 kupionych w zeszłym miesiącu
117,99 $ z 9-procentową oszczędnością-9% 117,99 $
Cena katalogowa: 129,99 $Cena katalogowa: 129,99 $
Lub 29,50 $ / 2 tygodnie (x4). Wybierz z 1 planu

BEZPŁATNE zwroty

Zrealizuj
Zaoszczędź 10% dzięki promocji marki AYGB5UYDTKDC

Śruby się nie dokręciły, przypuszczam, że podany moment obrotowy był większy niż się spodziewałem, 10-15 In/Lbs. Sprawdziłem śruby w innych pistoletach z zamontowaną optyką i śrubokręt dynamometryczny nie zaskoczył na większości z nich, więc śruby były już wystarczająco mocno dokręcone, a nawet bardziej. Cyelee wydaje się być całkiem niezłą optyką. Mam czerwoną kropkę na jednym pistolecie, zieloną kropkę na innym. Doszedłem do punktu, w którym nie będę już kupował więcej czerwonych kropek, chyba że oferta będzie naprawdę szalenie tania.

Śruby się nie dokręciły, przypuszczam, że podany moment obrotowy był większy niż się spodziewałem, czyli 10-15 In/Lbs. Sprawdziłem śruby w innych pistoletach z zamontowaną optyką i śrubokręt dynamometryczny nie zaskoczył na większości z nich, więc śruby były już wystarczająco mocno dokręcone lub mocniej. Cyelee wydaje się być całkiem niezłą optyką. Mam czerwoną kropkę na jednym pistolecie, zieloną kropkę na innym. Jestem na etapie, że nie będę już kupował więcej czerwonych kropek, chyba że oferta będzie po prostu szalenie tania.
Cyelee oferuje 10% zniżki na wszystkie swoje celowniki Red dot. (Amazon).
Długość śruby wynosi 8,6 mm. Zobacz film, który zamieściłem.

Mam dokładnie ten sam śrubokręt dynamometryczny i wygląda na to, że facet z filmu stwierdził, że wymaga to więcej wysiłku niż się spodziewał, tak jak ja, za każdym razem. Mam kilka pistoletów, w których musiałbym dać obrobić zamek pod optykę, więc nie zamierzam montować jej na tych, ale kiedy dostanę Sig 365, mam zieloną kropkę, która podobno pasuje bezpośrednio. Miejmy nadzieję. Jest zbyt wiele wariantów montażu optyki, IMHO, większy i mniejszy byłby w porządku, nie potrzebujesz pół tuzina, to tylko sposób na zamontowanie tego, a nie coś, co wpływa na cokolwiek innego poza montażem. Trochę tak, jak MS zmienia Windows bez sensownego powodu za każdym razem, gdy pojawia się nowa wersja. Trzymaj wszystko w TYM SAMYM MIEJSCU, nie przenoś tego bez realnego powodu i nie zmieniaj nazwy miejsca, w którym się znajduje!

21 - 40 of 52 Posts