Taurus Firearm Forum banner

GLOCK 19 VS TAURUS G3

1 reading
22K views 24 replies 19 participants last post by  357Funtime  
#1 ·
Jestem fanem Glocka i Taurusa od wielu lat. Raport z soboty. Mój G3 przewyższył mojego Glocka pod każdym względem, z wyjątkiem tego, że lubię rowki na palce. Zgrupowania G3 na 10 i 20 jardów były ciaśniejsze, 3-4 cale. Regularnie noszę Glocka 43X lub mojego nowo nabytego Rugera LCP Max 380 lub nowo nabytego Charter Arms 22lr lightweight mojej żony!

#2 ·
Taurus ma bezpiecznik kciukowy. Nie miałbym Glocka, gdybyś mi go dał. Zrobione.

Zdaję sobie sprawę, że jestem tu w mniejszości, ale lepsza celność Taurusa to dla mnie tylko wisienka na torcie.

#3 ·
Taurus ma bezpiecznik kciukowy. Nie miałbym Glocka, gdybyś mi go dał. Zrobione.

Uznaję, że jestem tu w mniejszości, ale lepsza celność dla Taurusa to dla mnie tylko wisienka na torcie.
Tak, ja też lubię bezpieczniki. Jeśli trenujesz z jednym, nawet nie wiesz, że zdejmujesz bezpiecznik, gdy dobywasz broń. Chodzi mi o to, że najbardziej znany wynalazek JMB jest zaprojektowany do działania z bezpiecznikiem... Nie słyszę zbyt wielu osób narzekających na to.

#4 ·
Seria G to powrót broni palnej dla Taurusa. Wiele osób nie wypowie nawet słowa Taurus.... Ja byłem jednym z nich, dopóki nie kupiłem G2c, potem G3c i wciąż posiadam G3... wszystkie bardzo dobre i przeszły ramię w ramię z moimi Glockami 43x i Glock 19. Nie nadużywam ani nie wykonuję głupich testów tortur broni palnej, które można znaleźć na YouTube, ale strzelałem z G3 częściej bez czyszczenia i używałem taniej a__ amunicji, której nie kupiłbym ponownie do użycia w żadnej z moich innych 9mm broni palnej. G3 jest pełnowymiarowy i po prostu idealnie pasuje do mojej dłoni. Zainstalowałem płaski spust KeepTiinkering i uczyniłem go jeszcze lepszym. Nie dla każdego, zwłaszcza dla kogoś, kto nic o tym nie wie, ale słyszał wszystkie złe rzeczy, lub
Image
od kogoś, kto przychodzi do LGS i chce go wymienić na broń, z której posiadania jego znajomi nie będą się z niego śmiać.

#5 ·
Seria G to powrót broni palnej dla Taurus. Wiele osób nawet nie szepnie słowa Taurus....Ja byłem jednym z nich, dopóki nie kupiłem G2c, potem G3c i wciąż posiadam G3...wszystkie bardzo dobre i przeszły ramię w ramię z moimi pistoletami Glock 43x i Glock 19. Nie nadużywam ani nie robię głupich testów tortur broni palnej, które można znaleźć na YouTube, ale strzelałem z G3 częściej bez czyszczenia i używałem taniej a__ amunicji, której nie kupiłbym ponownie do użycia w żadnej z moich innych pistoletów 9 mm. G3 jest pełnowymiarowy i po prostu idealnie pasuje do mojej dłoni. Zainstalowałem płaski spust KeepTiinkering i uczyniłem go jeszcze lepszym. Nie dla każdego, zwłaszcza dla kogoś, kto nic o tym nie wie, ale słyszał wszystkie złe rzeczy, lub View attachment 498129
od kogoś, kto przychodzi do LGS i chce go wymienić na broń, z której posiadania znajomi nie będą się z niego śmiać.
Jak już napisałem, Taurus G3 jest zwycięzcą w zakresie celności i niezawodności, dobrze wykonane zgrupowania, gratulacje!

#8 · (Edited)
#12 ·
Cóż, Glocki nie są "niedokładną" bronią. Ich spusty utrudniają strzelanie, aby osiągnąć tę celność. Podobnie jak spusty 1911 ułatwiają precyzyjne strzelanie. Idź na zawody strzeleckie i zobacz, ilu zawodników ma z nimi problemy. Bezpieczeństwo, to kwestia preferencji/szkolenia. Będzie ci trudno pokazać, że broń palna bez zabezpieczeń jest niebezpieczna. Nigdy nie dotknąłem serii Taurus G. Nic przeciwko nim i w pewnym momencie prawdopodobnie kupię jeden. Ale powiedzieć, że G3 jest tak samo dobry jak Glock, a tym bardziej lepszy od Glocka G19, jest absolutnie komicznie śmieszne... Potrzebujesz około 30 lat doświadczenia jako wydanie wojskowe, LEO, GOVT i bycia dosłownie najpopularniejszą bronią palną na świecie i jedną z najlepszych broni do noszenia wszech czasów. I bycie kompaktowym pistoletem, który ustanowił standard niezawodności. WTEDY możemy porozmawiać o tym, czy jest tak samo dobry, czy lepszy. Powodzenia.

#13 ·
Cóż, Glocki nie są "niedokładną" bronią. Ich spusty utrudniają strzelanie, aby osiągnąć tę celność. Podobnie jak spusty 1911 ułatwiają precyzyjne strzelanie. Idź na zawody pistoletowe i zobacz, ilu zawodników ma z nimi problemy
Bezpieczeństwo, to kwestia preferencji/szkolenia. Będzie ci trudno pokazać, że broń palna bez zabezpieczeń jest niebezpieczna.
Nigdy nie dotknąłem serii Taurus G. Nic przeciwko nim i w pewnym momencie prawdopodobnie kupię jeden.
Ale powiedzieć, że G3 jest tak samo dobry jak Glock, a tym bardziej lepszy od Glocka G19, jest absolutnie komicznie zabawne....
Potrzebujesz około 30 lat doświadczenia jako wydanie wojskowe, LEO, GOVT i bycia dosłownie najpopularniejszą bronią na świecie i jedną z najlepszych broni do noszenia wszechczasów. I bycie kompaktowym pistoletem, który ustanowił standard niezawodności. WTEDY możemy porozmawiać o tym, że jest tak samo dobry lub lepszy. Powodzenia.
Dobrze, połknę przynętę.
Nie mam ani jednego, nigdy z żadnego nie strzelałem i nie mam planów na żaden.
Powiedzieć, że coś nowego nie może być tak dobre lub lepsze niż coś, co odniosło sukces przez kilka dekad, jest trochę interesujące.

Panie Walton? Chciałbym przedstawić Państwu pana Searsa, pana Roebucka i pana Kresge.

#16 ·
Mogę naprawdę porównać G3c tylko do G26, ale Taurus ogólnie wykonał lepszą robotę z ergonomią i celownikami. Glock nalega również na dziwactwa w stylu Apple, takie jak zastrzeżona szyna i nietypowy kąt chwytu. G19 vs G3 ma głównie historię i niezawodność przemawiającą na jego korzyść. G na zamku jest nic nie warte. Bycie Królem ma po prostu wiele zalet, gdy klienci szukają kabur i ulepszeń, takich jak spusty.

Porównując spusty, rozumiem, co ludzie mają na myśli, kiedy mówią, że nie lubią spustu Taurusa, ale jest on tak daleki od "złego" spustu, że nie rozumiem, dlaczego miałbym komuś, kto szuka taniego pistoletu, mówić: "Nie bierz G3 ze względu na spust".

Seria G3 ma również zalety, jeśli chcesz po prostu przeznaczyć oszczędności na inne części konstrukcji. Jeśli tani pistolet zapewnia lepszy AR, należy wziąć pod uwagę wartość względną. Podobnie, jeśli droższy pistolet oznacza tańszą optykę, G3 ma argument za sobą, chociaż istnieje znaczna konkurencja turecka.

#17 ·
Mam G3 i G19 Gen 5 i zrobiłem z nimi sporo strzelania obok siebie.

Obie mają swoje plusy i minusy... G3 ma przewagę w ergonomii, będąc cieńszym niż Glock i po prostu lepiej leżąc w mojej dłoni. Podoba mi się również szeroki spust w G3. Jeśli chodzi o przełamanie i reset spustu, wygrywa Glock... Glock naprawdę podniósł swoją grę z spustem Gen 5, który jest znacznie lepszy od poprzednich generacji. Ta długa na milę droga wstępna w G3 jest trudna do polubienia.

Glock przeszedł również na szynę w stylu 1913 w Gen 5, chociaż chciałbym, żeby miała więcej niż jedno gniazdo, więc wciąż dałbym przewagę G3.

Największym minusem G3 jest to, że jest wybredny w kwestii pocisków z pustym czubkiem, nie jest źle, to nie jest jam-o-matic, ale wydaje się mieć awarię podawania raz na jakiś czas podczas strzelania HP. Zmodernizowałem do czarnej lufy nDLC i Lakeline RSA i to zdecydowanie pomogło... ale wciąż od czasu do czasu FTF z HP.

Dlatego G19 jest moim EDC... zjada wszystko i wszystko bez żadnych problemów. Gdybym kiedykolwiek nosił G3, prawdopodobnie byłoby to z FMJ... było to w 100% z amunicją kulową.

#19 ·
Kiedy porównaliśmy Glocka 43X z GX4, wszyscy uznaliśmy, że Glock nie jest najlepszym strzelcem. Nie ma to nic wspólnego ze spustem. To nie są pistolety tarczowe. Uważaliśmy, że pistolet, z którego oddano wiele strzałów, był "twangy" lub po prostu wydawał się wibrować. GX4 strzela znacznie stabilniej, być może dzięki długim szynom. Lepsza kontrola odrzutu i podrzutu lufy. Po prostu gładszy pistolet. Możliwość dodania paska na plecy to coś, co większość pistoletów powinna mieć w przyszłości. Glock musi przyjrzeć się nowemu PSA Dagger. Doszli do wniosku, że Glock potrzebuje nowego uchwytu. Lol, może Glock sklonuje Dagger.

#20 ·
W porównaniu do Glocków, Taurus G3 ma w mojej dłoni znacznie lepszą ergonomię. Mam Glocka Gen 4 22, który był doskonałym pistoletem, z wyjątkiem tego, że ma tendencję do strzelania nieco w lewo. Piękno Glocków polega na różnorodności części zamiennych i akcesoriów z rynku wtórnego. Noszę swojego Glocka jako część Zespołu Ochrony Kościoła/Szybkiego Reagowania, gdzie jestem liderem zespołu. Pierwotnie mieliśmy Zespoły Ochrony (wciąż jestem licencjonowanym funkcjonariuszem ochrony), a szef szkolenia i logistyki chciał, aby wszyscy mieli Glocki 9 mm (jeśli to możliwe), a nie różne kalibry i marki pistoletów, które wszyscy nosiliśmy. Wielu z tych facetów przeszło na Taurus G3 i radzi sobie bardzo dobrze z tą platformą; niektórzy noszą G3cs i bardzo dobrze radzą sobie na kwalifikacjach na strzelnicy. Musimy zaopatrywać się we własny sprzęt, a Glocki były zbyt kosztowne, z wyjątkiem programu Blue Gun First Responders. Jako licencjonowani funkcjonariusze ochrony, zakwalifikowaliśmy się. Właśnie włożyłem lufę 9 mm do mojego G22 i kupiłem kilka zapasowych magazynków. Ten sam pistolet, celowniki, spust itp. Działa świetnie! Nadal uwielbiam, jak Taurus leży w mojej dłoni. Celuje naturalnie i jest celny z większością marek amunicji. Utrzymuj go w czystości i odpowiednio nasmarowany, a będzie działał płynnie.

• Like
Reactions: DeltaBravoKS
#21 ·
KAŻDY pistolet Taurus z iglicznym mechanizmem uderzeniowym, który posiadam......(a mam ich DUŻO)......WSZYSTKIE strzelają 6" NISKO na 10 jardów.....

Moje SIGi? Celnie....

Moje Glocki? Celnie......

....Posunąłem się nawet do zeszlifowania 1/16 cala z przedniej szczerbinki w moim PT 111 Millenium G2....tylko po to, żeby to coś trafiło NA PAPIER.

Strzela dobrze....ale na 20 jardach byłbym w ziemi.

Ergonomia nie ma znaczenia, jeśli nie potrafisz strzelać z pistoletu z podpórki i nie trafiasz tam, gdzie celujesz.....

.....i NIE....nie sprzedaję moich pistoletów Taurus! Nadal je uwielbiam!

#25 ·
Nie jestem fanem myślenia typu "versus" ani wątków tego typu, ale skoro już powstał... Wystrzeliłem około 2000 nabojów przez mojego Glocka 17 bez problemu. Mój G3C wrócił do fabryki do naprawy, zanim wystrzeliłem z niego jeden nabój. Naprawdę nie jestem fanem Glocka i w pewnym momencie przysiągłem, że nigdy nie będę miał żadnego. Ale to moje doświadczenie.