Taurus Firearm Forum banner

Zalecana amunicja do G2C?

2 reading
195K views 69 replies 46 participants last post by  Naskarl  
#1 · (Edited by Moderator)
Jak mówi tytuł, jaką amunicję polecacie? Która jest Twoją ulubioną i dlaczego? Nie będę strzelał w zawodach, głównie amunicja do samoobrony na czas noszenia i po prostu amunicja na strzelnicę. Zamieściłem to tutaj, ponieważ myślę, że nie wszystkie bronie będą używać tego samego, przynajmniej ziarna i tym podobnych. Znam 9 mm, ale to wszystko. Z góry dziękuję! ;D

#2 · (Edited by Moderator)
Mój G2 w zasadzie zjada wszystko, co załaduję FMJ. Nie jest zbytnio wybredny co do amunicji. Do celów obrony używam Sig V-Crown JHP i działają ładnie i płynnie. Musisz tylko wystrzelić kilka różnych pudełek, aby sprawdzić, czy Twój G2 lubi lub nie lubi jakiegoś konkretnego rodzaju. Ale z komentarzy innych osób wynika, że G2 nie jest tak wybredny co do amunicji. To kolejna rzecz, którą można w nim polubić! Mój tor nie pozwala na żadne łuski aluminiowe/stalowe, więc nigdy tego nie strzelałem. Jeśli chodzi o moją ulubioną amunicję... prawdopodobnie Blazer Brass 95gr FMJ, ponieważ działa dobrze, jeśli G2 i zwykle kosztuje mniej niż inne, a Academy okresowo organizuje na nią wyprzedaż.

#4 ·
Cóż, dla zasięgu lub plinkingu tak naprawdę nie ma to znaczenia. Najtańsza rzecz, którą zje twoja broń. Staram się wybrać tę samą wagę pocisku co moja amunicja obronna dla spójności. Jeśli chodzi o ładunki obronne, niektórzy ludzie robią wiele, aby zbadać, który ładunek nosić w oparciu o uszkodzenia, kanały ran itp. Moja teoria jest taka, że ​​każdy wysokiej jakości, niezawodny punkt pusty spowoduje wystarczające uszkodzenia, aby zaspokoić twoje potrzeby. Każda amunicja załadowana pociskami Hornady XTP jest popularna jako ładunek do samoobrony. Jeśli chodzi o wagę, nie jestem pewien, jak bardzo to ma znaczenie... idź za głosem serca. Noszę Speer Gold dot we wszystkich moich broniach do noszenia, ponieważ zdobywa bardzo wysokie wyniki w większości testów żelowych, ale jest znacznie tańszy niż wiele innych. Cokolwiek wybierzesz, upewnij się, że przepuścisz co najmniej jedno pudełko przez swoją broń, aby upewnić się, że są kompatybilne.

#5 ·
Przepuściłem przez mojego G2C mnóstwo różnych marek amunicji FMJ, żeby zobaczyć, co lubi, a czego nie... wszystko, co przez niego przepuściłem, zjadł BEZ problemów (mosiądz lub aluminium). Również różne wagi (115gr, 124gr, 147gr) nie robiły różnicy. Ale Winchester Forged (stal) powodował problemy. Miałem co najmniej 4 FTE (z 50), a jeden z nich mocno zablokował zamek... Nie mogłem nawet przesunąć zamka na tyle, żeby go rozłożyć... ale w końcu udało mi się go otworzyć. Jestem za Made In The USA, ale nie kupię już tej amunicji. Poza tym ma powłokę z szarego pyłu lub czegoś podobnego, co wszystko brudzi. Nie warto. W moim lokalnym WalMart mają Federal 115gr, FMJ, w aluminiowych łuskach za 8,72 $ za 50 sztuk. Dużo z tego strzelam na strzelnicy.

#6 ·
Noszę Underwood Extreme Defense w moim 9mm G2C. Działa niezależnie od przeszkód, przez które musi przejść. Ponieważ kość jest trudną przeszkodą, chcę solidnego pocisku, który pozostanie w standardzie FBI od 12 do 18 cali dla penetracji, ale przejdzie przez kość, wciąż osiągając tę penetrację. Kość często może powodować wczesną ekspansję HP, a więc penetracja jest zmniejszona.

Zamieściłem dwa linki do testów żelowych MAC na YouTube. Oba są dłuższe, ale stanowią dobre porównanie pocisku z amunicją HST HP i kulkową.

#56 ·
Noszę Underwood Extreme Defense w moim 9mm G2C. Działa to niezależnie od barier, przez które musi przejść. Ponieważ kość jest trudną barierą, chcę solidnego pocisku, który pozostanie w standardzie FBI 12-18 cali dla penetracji, ale przebije kość, wciąż osiągając tę penetrację. Kość często może powodować wczesną ekspansję HP Nd, więc penetracja jest zmniejszona.

Zamieściłem dwa linki do testów żelowych przeprowadzonych przez MAC na YouTube. Oba są po dłuższej stronie, ale stanowią dobre porównanie pocisku z amunicją HST HP i kulkową.

Właśnie dostałem pudełko 9mm underwood 90 grain Xtreme defender i za pierwszym razem, gdy go załadowałem, wszedł do komory bez problemu. Użyłem mojego g2c na strzelnicy i rozładowałem go, aby załadować moją fmj. Potem chciałem załadować Xtreme defenders z powrotem i stwierdziłem, że zacinały się w 95% przypadków, nawet gdy przesuwałem zamek do przodu lewą ręką. Dość zdenerwowany, ponieważ wydaje się działać niesamowicie w filmach. To jedyna amunicja, która do tej pory zacięła się w moim g2c i załadowałem do niej garść różnych pocisków hollow point.

#58 ·
Mój nigdy nie miał problemu z żadną amunicją, ponad 1000 naboi i nigdy nie było żadnej awarii. To jedyna broń, która tak zrobiła. Myślę o tym, żeby jej nie czyścić przez jakiś czas, żeby zobaczyć, jak długo wytrzyma.
Celowo wystrzeliłem ponad tysiąc naboi w G2 bez żadnych problemów (wszystkie łuski mosiężne). Wystrzeliłem dużo aluminium i nigdy nie miałem z tym problemu, ale wolę mosiądz i trzymam się z dala od stali.

W moich trzech pistoletach G2 cięższe pociski są konsekwentnie celniejsze i lepiej się czują niż lekkie pociski. Wydaje się, że optymalny punkt to 124gr. Podejrzewam, że krótsze lufy korzystają z obciążenia ciężkimi pociskami.

• Like
Reactions: pegasus
#12 ·
Jestem nowy w strzelaniu i właśnie otrzymałem nową G2C 9mm. Wczoraj był mój pierwszy dzień na strzelnicy (z wykwalifikowanym instruktorem). Ludzie na strzelnicy po prostu chwycili trzy pudełka amunicji Fiocchi 115 grain, kiedy powiedziałem, że potrzebuję amunicji. I tak nie wiedziałem, o co pytać. Wystrzeliłem 150 nabojów i miałem dwa FTE (pistolet został wystrzelony tak, jak został wysłany - tuż przed strzelnicą zrobiłem kilka suchych strzałów). Mój instruktor powiedział, że to prawdopodobnie problem z ekstraktorem (cokolwiek to jest).

Dziś rano zadzwoniłem do Taurusa o 9 rano. Bez czasu oczekiwania i rozmawiałem z bardzo miłą panią, która następnie rozmawiała z technikiem w moim imieniu. Krótko mówiąc, powiedzieli, że włoska G2C może być wybredna, jeśli chodzi o amunicję. Polecili cztery marki - Magtech, CCI, Blazer Brass i American Eagle. Jeśli nadal będę miał problemy, mam go odesłać do serwisu (co ma potrwać 12 tygodni). Czy ktoś jeszcze używa tych polecanych marek?

#17 ·
Jestem nowy w strzelaniu i właśnie otrzymałem nową G2C 9mm. Wczoraj był mój pierwszy dzień na strzelnicy (z wykwalifikowanym instruktorem). Ludzie na strzelnicy po prostu wzięli trzy pudełka amunicji Fiocchi 115 grain, kiedy powiedziałem, że potrzebuję amunicji. I tak nie wiedziałem, o co pytać. Wystrzeliłem 150 nabojów i miałem dwa FTE (pistolet został wystrzelony tak, jak został wysłany - tuż przed strzelnicą zrobiłem kilka strzelań na sucho). Mój instruktor powiedział, że to prawdopodobnie problem z ekstraktorem (cokolwiek to jest).

Zadzwoniłem dziś rano o 9 rano do firmy Taurus. Bez czasu oczekiwania i rozmawiałem z bardzo miłą panią, która następnie rozmawiała z technikiem w moim imieniu. Krótko mówiąc, powiedzieli, że włoski G2C może być wybredny, jeśli chodzi o amunicję. Polecili cztery marki - Magtech, CCI, Blazer Brass i American Eagle. Jeśli nadal będę miał problemy, wyślij go do serwisu (co ma potrwać 12 tygodni). Czy ktoś jeszcze używa tych polecanych marek?
Myślę, że mieli na myśli, że Fiocchi jest włoskie i to całkiem dobra amunicja. Walmart tutaj ma Federal 9mm za 9,95 $ i powinno dobrze działać. Opisz proszę swoje FTE.

#16 ·
Dannyh982 ma rację, jeśli chodzi o czyszczenie pistoletu. Moje G2C (oba) zostały wyprodukowane na Florydzie. Przeze mnie przeszły naboje Remington 115 grain military practice. Żadnych awarii. Kiedy dostaję nowy pistolet, czyszczę go tak, jakby wszędzie krył się brud i lekko go naoliwiam po czyszczeniu i przed oddaniem strzału. Sugerowałbym również wyczyszczenie obudowy iglicy, ponieważ moja była pełna pozostałości, które przyczyniły się do ziarnistego odczucia spustu. Możesz obejrzeć filmy na YouTube dotyczące czyszczenia pistoletu i obudowy iglicy. Możesz również zmienić amunicję. Nigdy nie strzelałem z Fiochhi, ale strzelałem z dużej ilości Winchester i Remington FMJ bez problemów.

#19 ·
Mówię przedwcześnie, ponieważ nie byłem jeszcze z nowym G2C na strzelnicy, ale na podstawie mojego (ogólnie rzecz biorąc, trafnego) doświadczenia z PT111 G2, spodziewam się, że strawi on prawie wszystko. Mój G2 nigdy nie miał ani jednej awarii cyklu jakiegokolwiek rodzaju, z wyjątkiem tego, że nie chciał załadować Critical Defense. Nosiłem w nim 124gr HST +P i to właśnie mam w moim M2.0. Wybrałem +P, ponieważ zgrupował się ciaśniej i bliżej punktu celowania niż standardowe ciśnienie, bez zauważalnego wzrostu odczuwalnego odrzutu. Critical Defense to kolejna doskonała runda obrony, jeśli twoja broń ją strawi.

#65 ·
Mówię przedwcześnie, ponieważ nie zabrałem jeszcze mojego nowego G2C na strzelnicę, ale opierając się na moim (ogólnie rzecz biorąc, istotnym) doświadczeniu z PT111 G2, spodziewam się, że strawi on prawie wszystko. Mój G2 nigdy nie miał ani jednej awarii cyklu jakiegokolwiek rodzaju, z wyjątkiem tego, że nie chciał załadować Critical Defense. Nosiłem w nim 124gr HST +P i to właśnie mam w moim M2.0. Wybrałem +P, ponieważ zgrupował się ciaśniej i bliżej punktu celowania niż standardowe ciśnienie, bez zauważalnego wzrostu odczuwalnego odrzutu. Critical Defense to kolejna doskonała runda obrony, jeśli twoja broń ją strawi.
Taurus mówi, żeby nigdy nie używać +P w G2C, jest tylko kilka modeli Taurus, które je przyjmują i są to głównie .38 specials

#20 ·
WIĘC, żeby dodać do twoich wyborów... Jestem płodnym strzelcem, zawodnikiem klubowym i instruktorem obrony w Północnej Alabamie. Kupiłem mojego G2 na dorocznym spotkaniu NRA i nigdy nie spojrzałem wstecz. Nie jestem wrażliwy na odrzut, ale chcę być w stanie oddawać w miarę szybkie strzały. WIĘC przetestowałem mojego G2 ze wszystkimi różnymi wagami, w tym 147grn. Cóż, dla zabawy postanowiłem sprawdzić, jaka jest różnica w odrzucie między 147grn HST a 147grn HST +P. G2 lubił standardowe ciśnienie i strzelał do punktu celowania. WIĘC spróbowałem magazynka pełnego +P i zgadnijcie co? Tylko minimalny wzrost odczuwalnego odrzutu. Wcale nieźle ani karząco. Myślę, że nieco grubszy uchwyt rozkłada impuls na wystarczająco szerokim obszarze, aby odrzut był bardziej zarządzalny. Ale bonusem była 2,5-calowa grupa z wolnej ręki do punktu celowania na 20 jardów. Zainstalowałem celowniki TFX i założyłem również gumowy uchwyt na mój. Więc prawie wyłącznie noszę G2 z 147grn +P HSTs na pokładzie. Po co iść szybko, skoro można iść szybciej? Więc 147grn +P HSTs dla mnie, dziękuję!

#60 ·
WIĘC, żeby dodać do twoich wyborów... Jestem płodnym strzelcem, zawodnikiem klubowym i instruktorem obrony w Północnej Alabamie. Kupiłem moją G2 na dorocznym spotkaniu NRA i nigdy nie oglądałem się za siebie. Nie jestem wrażliwy na odrzut, ale chcę mieć możliwość oddawania w miarę szybkich kolejnych strzałów. WIĘC przetestowałem moją G2 ze wszystkimi różnymi wagami, w tym 147grn. Cóż, dla zabawy postanowiłem sprawdzić, jaka jest różnica w odrzucie między 147grn HST a 147grn HST +P. G2 polubiła standardowe ciśnienie i strzelała do punktu celowania. WIĘC spróbowałem magazynka pełnego +P i zgadnij co? Tylko minimalny wzrost odczuwalnego odrzutu. Wcale nieźle ani karząco. Myślę, że nieco grubszy uchwyt rozkłada impuls na wystarczająco szerokim obszarze, aby odrzut był bardziej zarządzalny. Ale bonusem była 2,5-calowa grupa z wolnej ręki do punktu celowania na 20 jardów. Zainstalowałem celowniki TFX i założyłem również gumową osłonę uchwytu na mojej. Więc prawie wyłącznie noszę G2 z 147grn +P HST na pokładzie. Po co iść szybko, skoro można iść szybciej? Więc 147grn +P HST dla mnie, dziękuję!
Dokładnie bracie, po co iść szybko, skoro można iść szybciej. Mój kolega z drużyny J i obaj podnieśliśmy G2 na wygraną. Aby wypróbować jako EDC. Ponieważ z natury jesteśmy konkurencyjni wobec siebie, aby się nawzajem ulepszać. Konsekwentnie próbowaliśmy i próbowaliśmy znaleźć coś, co obojgu nam się bardziej podobało niż P226 lub 1911 dla EDC. Chociaż obaj odnieśliśmy wielki sukces i wyniki z każdego w rzeczywistej walce. 1911, biorąc pod uwagę jej rozmiar, jest moim zdaniem nieco uciążliwa do ukrytego noszenia. G2 okazała się świetną bronią dla EDC i nigdy nie miała żadnych problemów z amunicją, jeśli chodzi o G2. Przebiegłem przez nią kilkaset nabojów. A ponieważ Dzień Pamięci właśnie minął i straciłem mojego chłopca J w zeszłym roku. Chcę oddać hołd pamięci mojemu bratu. Kocham cię i tęsknię za tobą, człowieku. Ciesz się niebem bracie, odsłużyłeś swój czas w piekle.
SFC Johnathon Handsford
7. Grupa Sił Specjalnych
RIP

#22 ·
Drugi dzień na strzelnicy z moim nowym G2C. Po dokładnym czyszczeniu wróciłem na strzelnicę z trzema pudełkami Blazer Brass. Tym razem bez problemów. Pistolet był idealny i celny. Byłem z nim celniejszy niż mój przyjaciel, który ma duże doświadczenie ze wszystkimi rodzajami broni. Perfekcji nie da się poprawić.

#23 ·
Ktoś na innym forum powiedział, że miał problemy z amunicją Winchester Forged Steel w swoim PT111. Przerobiłem pudełko tego czegoś przez moją G2C bez żadnego problemu. Przerobiłem pół pudełka mosiężnych łusek bez problemu. Przestałem strzelać, ponieważ strzelałem wszędzie do cholery. Myślę, że to rozgryzłem, nie mogę się doczekać, aż pójdę na strzelnicę i zobaczę, czy uda mi się strzelać lepiej. Jeśli nie, obwinię broń.

#24 ·
Dla mnie odkryłem, że do strzelania na odległość najlepsze są Remington Umc lub Federal Champion z Walmart. Oba kosztują poniżej 10,00 dolarów za pudełko, mają mosiężne łuski, są produkowane w USA i działają świetnie. Nigdy nie miałem złego naboju z żadnym z nich. Możesz również kupić 100-nabojowe opakowania Remington 115 grain jhp w Walmart za około 30,00 dolarów. Z oglądania filmów Paula Harrella na YouTube wynika, że ta amunicja sprawdza się bardzo dobrze i dorównuje droższej amunicji do przenoszenia. Szczerze mówiąc, zacząłem używać Remington 115 fmj do ćwiczeń i noszenia ładunku jhp. Strzelają identycznie, a POI jest taki sam.