Taurus Firearm Forum banner
21 - 40 of 45 Posts
Właśnie przyjrzałem się TH9 i z większości raportów wynika, że to dobry pistolet w naprawdę dobrej cenie. Jest wiele rzeczy, które można polubić w pistolecie z kurkiem, SA/DA z manualnym bezpiecznikiem, celownikami Novak i Buds ma je za mniej niż 300 dolarów, ale spróbuj znaleźć do niego kolejny magazynek. Do tego roczna gwarancja i muszę się na niego nie zgodzić.

• Like
Reactions: CaptainMorgan
Nigdy o tym nie słyszałem, tylko że nowe pistolety nie miały dożywotniej gwarancji, która była dołączona do broni. Skontaktuj się jednak z firmą Taurus, aby się upewnić.
Uważam, że "dożywotnia" gwarancja na PT111G2, PT809 itp. jest teraz ograniczona do 5 lat ze względu na zaprzestanie produkcji tych modeli. Czy to prawda??

Dostałem magazynek TH9 na 17 nabojów i pasuje on i działa w moim PT809. Ręcznie przeładowałem atrapę nabojów i działają bez problemu. Wypadł bez problemu. Zablokował się po opróżnieniu. Różnica polega na wielkości stopki. Z tyłu jest krótsza niż ta do 809. Warta pieniędzy, które za nią zapłaciłem i prawdopodobnie kupię kolejną.

W końcu zabrałem go na strzelnicę i magazynek działa idealnie!! Podaje zarówno jhp, jak i fmj bez problemu. Nie są potrzebne żadne modyfikacje do użycia w 809. Trzy magazynki 809 wymagałyby innej podstawy do użycia w TH9.

Strzelałem z mojego TH9c z kilkoma magazynkami PT809c od jakiegoś czasu, ani jednej usterki. Jak tylko znajdę magazynki 17-nabojowe w magazynie, zamówię jeszcze jeden 17-nabojowy do niego. Właściwie zgubiłem jeden 13-nabojowy Mec Gar, z którym pistolet został dostarczony. Gdzieś tu się chowa, załadowany nabojami do noszenia. :rolleyes: Zamówiłem i dostałem kolejny magazynek 13-nabojowy, aby go zastąpić, więc jestem pewien, że w końcu się pojawi, prawdopodobnie po tym, jak o nim zapomnę. DO JASNEJ CHOLERY STARY WIEK!!!!

W każdym razie, TAK, magazynki 809 działają. Teraz, jeśli masz TH9 w pełnym rozmiarze i spróbujesz włożyć do niego magazynek 809c compact, nie, nie zatrzaśnie się. Za krótki.

Proszę bardzo. Gunmag warehouse właśnie to dostał i zamówiłem zapasowy. Więc mam 3 magazynki na 13 nabojów i będę miał 2 magazynki na 17 nabojów do pistoletu i, być może, jeszcze jeden na 13 nabojów, jeśli kiedykolwiek znajdę ten, który zgubiłem.
https://gunmagwarehouse.com/taurus-th-9mm-17-round-magazine.html

Three 809 mag would need a different base plate to use in the TH9.
Właściwie to można łatwo zmodyfikować magazynki 809, aby pasowały, tylna strona płyty podstawy jest prosta w 809 i zakrzywiona w TH9, więc wystarczy wyciąć, spiłować sam tył płyty podstawy, aby zakrzywić ją w dół. Easy Peasy.

Gary, czy to Full Size TH9 czy kompaktowy (TH9C)?
Jego zdjęcia to pełnowymiarowy TH9, ale powinno być tak samo dla obu, wystarczy odciąć ten ostatni kawałek płyty podstawy, aby dopasować się do tej krzywizny, niezależnie od tego, czy jest to magazynek 13rd dla modeli C, czy magazynki 17rd dla pełnowymiarowych, czy magazynek 17rd z przedłużeniem chwytu dla modelu C.

Miałem PT111mp (wysłany do wymiany), którego używałem 24/7 z magazynkami 17 nabojowymi, czy są kompatybilne z PH9? Oczekuję wymiany G2C w każdej chwili, ale rozważam PH9 tym bardziej, jeśli pasują 4 magazynki, które mam.

Nigdy nie musiałem nic modyfikować w magazynkach TH9c, po prostu je włożyłem i poszedłem strzelać. :D

Miałem PT111mp (wysłany do wymiany), którego używałem 24/7 z magazynkami 17 nabojowymi, czy są one kompatybilne z PH9? Spodziewam się wymiany G2C w każdej chwili, ale rozważam PH9 tym bardziej, jeśli pasują 4 magazynki, które mam.
Nie, magazynki PT111 nie pasują do serii TH9, tylko do magazynków PT809 AFAIK.

To z powodów omówionych w tym wątku sprawia, że ​​gardzę jakimkolwiek uznaniem produkcji standardów. Dlaczego każdy producent broni MUSI produkować zastrzeżoną część/akcję/magazynek? Glock wyprzedza konkurencję, pozwalając innym producentom na produkcję konstrukcji broni, które mogą akceptować magazynki Glock. Jeśli robią to na licencji, niech tak będzie. Jeśli Glock otwiera architekturę, aby zwiększyć przychody z magazynów w przyszłości - w sprzedaży magazynów itp. - niech tak będzie.

Mam PT809 (pełny rozmiar) i wypróbowałem magazynek TH9 podczas wizyty w Top Guns w Terre Haute, IN. Ręcznie przeładowali przez niego naboje, ale nie chcieli z niego strzelać, ponieważ był to magazynek z nowej broni i nie chcieli go sprzedawać jako używany. Osadzał się i działał dobrze. Ale nie mieli na sprzedaż żadnych pojedynczych magazynków. W końcu gunmagwarehouse wystawił je na sprzedaż w magazynie. Właśnie kupiłem 2 magazynki TH9 17rd i wypróbowałem je w zeszłym tygodniu. Oba magazynki TH9 17rd w PT809 działały idealnie. Nie wymaga żadnych modyfikacji. Nie mogę się wypowiedzieć w drugą stronę, ponieważ nie mam TH9.

Mam PT809 (pełny rozmiar) i wypróbowałem magazynek TH9 podczas wizyty w Top Guns w Terre Haute, IN. Ręcznie przeładowali przez niego naboje, ale nie chcieli z niego strzelać, ponieważ był to magazynek z nowej broni i nie chcieli sprzedawać go jako używanego. Osadzał się i działał dobrze. Ale nie mieli na sprzedaż żadnych pojedynczych magazynków. W końcu gunmagwarehouse wystawił je na sprzedaż w magazynie. Właśnie kupiłem 2 magazynki TH9 17rd i wypróbowałem je w zeszłym tygodniu. Oba magazynki TH9 17rd w PT809 działały idealnie. Nie wymaga żadnych modyfikacji. Nie mogę wypowiedzieć się w drugą stronę, ponieważ nie mam TH9.
Ja mogę i działają dobrze. Włożyłem już kilkaset nabojów do moich magazynków PT809 z moim TH9c.

Mam 17 okrągłych magazynków TH9 i używałem ich w pełnowymiarowym 809 bez problemu. Aby użyć magazynka 809 w TH9, płyta podstawy będzie musiała zostać zmodyfikowana. Zamieszczę zdjęcie, kiedy wrócę do domu, ale nie będzie to miało znaczenia, chyba że masz już magazynki 809. Znalezienie magazynków 809 jest jak szukanie igły w stogu siana!

Mam 17 okrągłych magazynków TH9 i używałem ich w pełnowymiarowym 809 bez problemu. Aby użyć magazynka 809 w TH9, należy zmodyfikować płytkę podstawy. Wrzuce zdjęcie jak wrócę do domu, ale jeśli nie masz już magazynków 809, to nie ma znaczenia. Znalezienie magazynków 809 jest jak szukanie igły w stogu siana!
Może mam specjalny TH9c, ale magazynki 809c działają od razu po wyjęciu z torby wysyłkowej. Żadnych modyfikacji nie potrzeba, wystarczy załadować i włożyć. :D W przypadku magazynków 809 przejdź do gunmagwarehouse.com. Nie miałem ŻADNYCH problemów z zakupem moich. :D

Może mam specjalny TH9c, ale magazynki 809c działają od razu po wyjęciu z opakowania. Żadnych modyfikacji nie trzeba, wystarczy załadować i włożyć. :D

Jeśli chodzi o magazynki 809, przejdź do gunmagwarehouse.com. Nie miałem ŻADNYCH problemów z zakupem moich. :D
Pełnowymiarowe 17 nabojów..... lub magazynki C. Magazynki C nie stanowią problemu, pełnowymiarowe 17 nabojów są niedostępne. To był ciągły problem.

Są tu posty o pełnowymiarowych blokujących się podczas używania 809 17 nabojów w pełnowymiarowym TH9. Płyta podstawy i otwór na magazynek to jedyne różnice.

Mam 17 okrągłych magazynków TH9 i używałem ich w pełnowymiarowym 809 bez problemu. Aby użyć magazynka 809 w TH9, będzie trzeba zmodyfikować płytkę podstawy. Zamieszczę zdjęcie, kiedy wrócę do domu, ale jeśli nie masz już magazynków 809, to nie ma znaczenia. Znalezienie magazynków 809 jest jak szukanie igły w stogu siana!
Może mam specjalny TH9c, ale magazynki 809c działają od razu po wyjęciu z torby wysyłkowej. Nie wymaga modyfikacji, wystarczy załadować i włożyć. :D Jeśli chodzi o magazynki 809, przejdź do gunmagwarehouse.com. NIE miałem problemów z zakupem moich. :D
Zawsze myślałem, że linia TH Taurus semiautos przypominała linię modeli 24/7. I że seria Taurus 800 została zbudowana, aby konkurować z bardziej masywną serią Sig P.

• Like
Reactions: CaptainMorgan
21 - 40 of 45 Posts