Taurus Firearm Forum banner
41 - 60 of 250 Posts
Wow, naprawdę fajne szczegółowe informacje, dzięki! Miałem zamiar odesłać moją SS 85 do fabryki, ale teraz jestem pewien, że sam mogę wymienić sprężynę iglicy. Tylko jedno pytanie... czy można wyjąć trzpień bez wyjmowania młotka i pręta transferowego? Czy ktoś ma na sprzedaż zapasową sprężynę? ;) Z góry dziękuję! John

Świetnie! Wielkie dzięki za wysiłki. Nie mogłem zrozumieć, jak rozłożyć cylinder i dźwig. Używam starego uchwytu wiertarskiego, aby chwycić wyciąg i go odkręcić. Działa na moich S+W. Jeszcze raz dzięki, Armen

Właśnie kupiłem kolejny rewolwer Taurus (#17), tym razem model 94 kal. 22, lufa 2", ultralekka stal nierdzewna - ma okropny spust. Bardzo szorstkie odczucie i ciężki opór spustu. Korzystając z tych zdjęć demontażowych, które części poleciłbyś wypolerować, aby wygładzić szorstkie odczucie i co zrobiłbyś, aby zmniejszyć opór spustu?
Poza tym są to doskonałe zdjęcia i instrukcje demontażu. Dziękuję bardzo!!

Użyłem spinacza biurowego pociętego na dwie proste szpilki, aby utrzymać sprężyny na miejscu. Mam pytanie dotyczące Modelu 94. Czy byłoby możliwe, bez uszkadzania spadku młotka, usunięcie jednego lub dwóch zwojów ze sprężyny głównej, aby zmniejszyć nacisk na spust?
Wygląda na to, że w tych 22 (i w moim Modelu 17) spust jest naprawdę ciężki.
Użyłem twoich zdjęć z demontażu, aby rozłożyć moją 94 i usunąć zadziory z obszarów i wyczyścić mechanizmy, aby zmniejszyć "ziarnisty" spust, ale chciałbym również zmniejszyć nacisk na spust.
Czy są jakieś sugestie lub pomysły, czy powinienem być zadowolony z ciężkiego spustu?

Discussion starter · #47 ·
Nie mam doświadczenia z modelem 94. Kilka razy czytałem tutaj, że model 94 wymaga mocnej sprężyny młotka, aby konsekwentnie odpalać amunicję .22LR.

Nie mogę polecić obcinania sprężyny młotka, ale przyznam, że robiłem to w innych pistoletach. Wystarczy obciąć jeden zwój na raz i być przygotowanym na potrzebę nowej oryginalnej sprężyny, jeśli przesadzisz.

Ponadto sprężynę spustu można przyciąć, ale to również jest eksperymentalne. Sprężyny nadal muszą mieć pełne zaangażowanie, nawet po przycięciu, mimo że będą krótsze. Jeśli rozumiesz, co mam na myśli, powinny one nadal być pod ciśnieniem (nie luźne), gdy spust i młotek są w spoczynku.

Nie tnij sprężyn! Szczególnie sprężyny głównej/młotka! BĘDZIESZ żałować, gdy sprężyna się zużyje. Strzelaj z rewolweru SA do długich lub precyzyjnych strzałów, a lekkie pociągnięcie DA NIE będzie konieczne.

Mam rewolwer Taurus model 94 3 cale 22 cal wyprodukowany w 1991 roku (chyba) i nie odpala on konsekwentnie wszystkich nabojów. Jeśli ponownie uderzę w naboje, zwykle wystrzeliwują. Czy problemem może być zużyty iglica lub słaba sprężyna główna?

draarc said:
Mam rewolwer Taurus model 94 3 cale 22 cal. wyprodukowany w 1991 roku (chyba) i nie odpala wszystkich nabojów konsekwentnie. Jeśli ponownie uderzę w naboje, generalnie wystrzelą. Czy problemem może być zużyty iglica lub słaba sprężyna główna?
Trudno zdiagnozować bez zobaczenia i znajomości jego historii. Spróbuj różnych marek amunicji i zobacz, co się stanie. Najpierw wymieniłbym sprężynę główną, ale jeśli chcesz zaoszczędzić czas i może wykonać jakieś konserwacje zapobiegawcze, wymień obie.

draarc said:
Mam rewolwer Taurus model 94 3 cale 22 cal wyprodukowany w 1991 roku (chyba) i nie odpala wszystkich nabojów konsekwentnie. Jeśli ponownie uderzę w naboje, zwykle wystrzelą. Czy problemem może być zużyty iglica lub słaba sprężyna główna?
Kiedy ostatnio zdejmowałeś płytę boczną i dokładnie czyściłeś mechanizm? Brudny mechanizm spowoduje te same problemy, co słaba sprężyna główna. Najpierw bym go wyczyścił, a potem martwił się o wymianę sprężyn. Weź również starą szczoteczkę do zębów na tył cylindra i pod gwiazdą ekstraktora.

Kupiłem Taurus 651 SS około 4 miesiące temu, zwykle strzelam na sucho z atrapami nabojów, ale nie zrobiłem tego podczas jednej sesji i wydawało się, że iglica się zepsuła. Zadzwoniłem do Taurusa i powiedzieli, że mogę go odesłać lub wyślą mi iglicę bezpłatnie. Aby potwierdzić diagnozę, korzystając z instrukcji Chicharróna, udało mi się zdemontować i ustalić, że iglica rzeczywiście pękła u podstawy. Złożyłem go ponownie bez płyty osłaniającej, zablokowałem kurek i pociągnąłem za spust i kilka razy opuściłem kurek kciukiem, co dobrze zadziałało. Próbowałem założyć płytę osłaniającą, najpierw górnym rowkiem, a na końcu dolną krawędzią. Nie zeszła na dolnej krawędzi, płyta wydawała się odrobinę za duża. Pomyślałem, że może złożyłem coś nieprawidłowo, więc wyjąłem wszystkie elementy wewnętrzne pistoletu, mając nadzieję, że płyta osłaniająca teraz pasuje z tym samym rezultatem. Jakie ciśnienie powinienem zastosować, aby włożyć płytę? Mam wyjęty kurek, ale jeszcze w niego nie uderzyłem. Wszelkie sugestie pomogą.

Cześć wszystkim,

Niedawno zdobyłem fabrycznie nowy Model 689 6 cali w polerowanej stali nierdzewnej. Leżał w sklepie przez jakiś czas i myślę, że był trochę używany. Chciałbym go ponownie wypolerować. Moim jedynym zmartwieniem jest zwalniacz bębna. Nie muszę go wcale rozkładać, ale chciałbym wypolerować spód zatrzasku bębna, aby uzyskać jednolite wykończenie. Jeśli wykręcę śrubę, która go trzyma, czy ryzykuję przesunięcie czegoś od wewnątrz?

Pozdrawiam

Joe

Po pierwsze: Dzięki chicharrones za doskonały obraz. Regularnie do niego wracam. Używam go częściej niż niektórych książek, za które zapłaciłem dużo pieniędzy. Dobra robota !!

Po drugie: longshanks, myślę, że dopóki płyta boczna jest na miejscu, a kurek jest w pozycji przedniej, wewnętrzne części zwalniacza bębna będą utrzymywane na miejscu przez kurek i zespół pręta transferowego. Nie wiem, jak mądre byłoby wykonywanie jakichkolwiek obszernych prac polerskich z otwarciem do wnętrza mechanizmu. Myślę, że gdybym był na twoim miejscu i miał dostęp do tego wspaniałego obrazu demontażu, całkowicie rozebrałbym mechanizm przed wypolerowaniem zewnętrznej części. Prawdopodobnie skorzystałbym nawet z okazji, aby wypolerować niektóre części mechanizmu, gdybym miał już narzędzia. To tylko moje przemyślenia, ale twoje doświadczenia mogą się różnić!

DZIĘKUJĘ!!!!
Twój przewodnik sprawił, że rozebranie mojego modelu 94 i wypolerowanie wnętrza było dziecinnie proste.
Wymieniłem również sprężyny młotka i spustu na najlepsze od Wolfa.
Żadnych problemów z ponownym złożeniem.
Teraz strzela wspaniale w SA i DA.
Bez doskonałego przewodnika byłoby to wyzwanie.

KentB

14er said:
Kupiłem Taurus 651 SS około 4 miesiące temu, zwykle strzelam na sucho z atrapami nabojów, ale nie zrobiłem tego podczas jednej sesji i iglica wydawała się być pęknięta. Zadzwoniłem do Taurusa i powiedzieli, że mogę go odesłać lub wyślą mi iglicę bezpłatnie. Aby potwierdzić diagnozę, korzystając z instrukcji Chicharróna, udało mi się zdemontować i ustalić, że iglica rzeczywiście pękła u podstawy. Złożyłem go ponownie bez płyty osłaniającej, zablokowałem kurek i pociągnąłem za spust i kilka razy opuściłem kurek kciukiem, co dobrze zadziałało. Próbowałem założyć płytę osłaniającą, najpierw z górnym rowkiem, a na końcu z dolną krawędzią. Nie zeszła na dolnej krawędzi, płyta wydawała się odrobinę za duża. Pomyślałem, że może złożyłem coś nieprawidłowo, więc wyjąłem wszystkie elementy wewnętrzne pistoletu, mając nadzieję, że płyta osłaniająca teraz pasuje z tym samym rezultatem. Jakiego nacisku powinienem użyć, aby włożyć płytę? Mam kurek na zewnątrz, ale jeszcze w niego nie uderzyłem. Wszelkie sugestie pomogą.
14er, udało ci się założyć tę płytę boczną? Jeśli nie, spróbuj założyć nowy post w tej sekcji i zobacz, czy możesz uzyskać odpowiedzi specyficzne dla twojej sytuacji. Powodzenia!

Coop

41 - 60 of 250 Posts